tirsdag den 18. december 2012

Jule Blogchallenge #18


Juletraditioner


Vi er ikke en familie med en masse hyggelig juletraditioner i løbet af måneden.

Men den 23.om aftenen plejede vi at samles for at skulle pynte juletræet, som er købt dagen før, her spilles der blandet julemusik, vi synger med, hænger ting på juletræet, får lidt skældud af mor for at hænge det for lavt, for højt eller for tæt.
Ofte får vi også  lov at tage lidt hul på juleslikken, hvilket jo nok er det største hit :b

Juleaftensdag plejer vi at få gaver fra julemanden, engang i mellem også selvom vi er 'voksne'.
Så smider vi unger os på sofaerne og ser alt julehyggen, nedtælling osv. og det vigtigste af alt - Disneys juleshow!
Mor og far knokler i køkkenet, og for min fars vedkommende også med grillen. For de sidste mange år, eller siden vi fik en weber, har far lavet det meste af julemaden på grillen.
Mor råber lidt af far om at han skal stoppe med at løbe forvirret rundt, og kigger skuffet på os andre, når vi gemmer os bag puder og lader som om vi ikke eksistere. 

Når aftenen går i gang, er klokken ofte 17.30, eller derefter. Vi kaster os over det store julebord, hvor der altid er fyldt helt op, så vi knap selv kan sidde der. 
And, flæskesteg, medister, brunede kartofler, den lækreste brune julesovs og meget andet bliver delt rundt, og der er næsten altid stilhed, fordi det simpelthen altid smager godt.

Efter det ser man alle rygerne smutte ud i værkstedet for at ryge af, og vi andre vælger at tage af bordet og ordne det meste af rodet i køkkenet. 
Snakken går, og efter et stykke tid kommer ris ala manden på bordet, og de fleste kaster sig over det som vilddyr, for hvem vil ikke gerne vinde. Jeg får altid serveret yougurt, da jeg ikke kan lide ris ala mande, og mine forældre mener jeg skal fedes lige så meget om som de andre.
Så skal der ryges igen, snakkes igen, og ryddes op igen. 

Efter en længere pause, går vi i gang med at finde samle bøgerne frem, og vi begynder alle at diskutere om hvilke julesange vi dog skal vælge, helst de korteste, da vi hver og en skal vælge en sang som skal synges.
Min søster og jeg synger for, selvom det lyder hæsligt! Vi går om juletræet, driller vores kære familie med pludselig 'dans den anden vej', og skråler op når vi mener vi virkelig ikke gider mere. Når vi har sunget nogen sange, kommer der en naturlig drikke pause, for der er altid lang vej.
Og så i gang med de sidste sange!
Når vi alle er samlet er vi oppe på omkring 12 sange o.O.. føj!

Så er der pause.
Vi skubber rundt på ting for at finde den bedste plads at sidde på, når vi skal have gaver. Der skovles slik ned i små skåle,som vi gemmer ved siden af os.

Min lillebror og nevø gør klar til at lede efter gaver omkring juletræet, hvor vi en efter en åbner en enkelt gave, der bliver taget billeder og snakkes og hygges. 
Det tager ofte flere timer, i sær nu hvor min nevø er så forkælet. 

Når vi færdige med at åbne gaver, og der er fjernet gavepapir, så får vi lov at kigge og teste vores gaver lidt af. Der bliver spist mere slik, drukket mere vin/sodavand/øl, og det står bare på det sidste hygge inden vi alle går i seng.

Den 25. slappes der af, ryddes op, jubler over julegaver og sådan.
Vi går os ofte en tur, i sær de sidste par år har den del været meget vigtig, fordi min hund Buddha har været med, så han skal have lov at nyde at få strukket benene helt ud.

Den 26. holder vi julefrokost eller tager til julefrokost med min mors grandkusine, som så er en god veninde. Her skal der spises god mad, og det vigtigste er pakkespillet. 

Efter de dage, så er det overstået og vi fokusere på nytårsaften ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar